2010. december 18., szombat

Karácsonyi műsorunk

A kimlei Nemzetiségi Általános Iskola karácsonyi műsorán a hagyományos betlehemezés mellett a modern irányzatok is megjelentek tegnap este, 16.45-től.
A műsor, melyet Fazekasné Lurvig Mária és Cséfalvay Ildikó, a 4.a és a 4.b osztály tanítói rendeztek, magában ötvözte a már megszokottá vált téli, karácsonyi verseket, hagyományos betlehemezést a modern táncelemekkel és a hozzá tartozó fény- és hangtechnikával, melyet Glogovácz István rendezett.
Elsőként az iskola énekkarát hallhatuk, akik magyar, német és horvát dalokat adtak elő Wenczlerné Csiki Ilona, Pormüller Jánosné és Király Tamásné vezetésével. Őket az elsősök versei követték.
A harmadik osztályosok karácsonyfás jelentet adtak elő, amit osztályfőnökuk, Nagyné Kolonits Kinga tanított be. Utánuk felsős lányok táncoltak a Nox zenekar dalára (betanította Csizmazia Roland meg a lányok közösen.)
A német jelenetben a másodikosok keresték a legjobb fenyőfát, Berkesné Virág Judit és Saflányszky Sarolta gyakorolta velük ezt. A horvát betlehemest alsós és felsős diákok közösen játszották el - Hoffmann Lídia és Pormüller Jánosné segítségével.
Az egész műsort a negyedik osztályosok betlehemese valamint Halász Judit dala zárta.
(A dalokat megtalálhatjátok korábbi bejegyzéseinkben.)

Köszönjük a szereplőknek és a segítőknek, betanítóknak e szép műsort.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!