Készíts karácsonyfadíszt!
Sógyurmából kevés idő ráfordítással mutatós díszeket tudsz készíteni. Nem kell mást tenned, mint előkészíteni a hozzávalókat, a szükséges eszközöket, és már indulhat is a munka!
Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 bögre só, 1-2 evőkanál tapétaragasztó (helyette használhatsz étolajat), víz
Díszítéshez: egész bors, köménymag, szegfűszeg, szegfűbors,
tetszés szerinti nagyobb méretű fűszerek
Felületkezeléshez: lakk (akril, csónak, vagy parketta)
Elkészítés:
A lisztet, a sót és a tapétaragasztót keverjétek össze, majd annyi vizet adjatok hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjatok! Vigyázzatok, ne legyen túl lágy, mert akkor ragad, és nehéz formázni. Az sem jó, ha túl kemény, mert akkor morzsolódik, és nem formázható.
A tészta egy részét (kb. 2/3-át) nyújtsátok ki
A remekműveket hagyjátok teljesen kiszáradni (1-2 nap). Száradás után alacsony hőmérsékleten süssétek ki! A sütés vége felé, amikor egy kis színt kapnak, magas hőmérsékleten süssétek néhány percig! Ezzel a művelettel érhetjük el az árnyalt színhatást. A megsült díszeket vegyétek ki a sütőből és hagyjátok kihűlni, majd lakkal kenjétek át őket!
Jó munkát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!