2010. december 21., kedd

A te háziállatod kap ajándékot a szeretet ünnepén?

Egy amerikai felmérés szerint a kutyások szívesebben ajándékozzák meg kedvencüket a szeretet ünnepén, mint a macskatartók. Az is kiderült, hogy a nőkre jellemzőbb a háziállat megajándékozása, mint a teremtés koronáira.

Az AP hírügynökség és a Petside.com közös közvéleménykutatásábólkiderül, hogy az állattartók 53 %-a fog idén a kedvencének is ajándékot venni. E tekintetben nincs jelentős elmozdulás a tavalyi évhez képest, akkor 52% készített meglepit a fa alá a háziállatának. A válság sem igazán érezteti hatását ezen a téren: a munkahely-elvesztéssel sújtott családok több mint fele továbbra is azt tervezi, hogy meglepi kedvencét valamivel karácsonykor.

Ami az állatfaj szerinti megoszlást illeti, a kutyatartók 56 %-a vesz ajándékot szeme fényének, míg a macskások között “csak” 48 % tervez ilyesmit. A nők még mindig hajlamosabbak az ajándékvásárlásra a férfiaknál, de idén a teremtés koronái is előrelépést mutatnak ezen a téren.

További érdekességek is olvashatók a felmérésben, például a házat bérlők könnyebb szívvel terveznek be idén ajándékot a kedvenceiknek a háztulajdonosoknál, előbbieknek 66%-a, utóbbiaknak 49%-a lepi meg háziállatát. Az is kiderült, hogy a kevésbé vallásos állattartók körében gyakoribb az ajándékozás, mint a hívők esetében.

Te megleped valamivel idén a kedvencedet?

A 10 legjobb karácsonyi zene - tényleg?

Valljuk be, egyik-másik karácsonyi zenétől a hideg ráz ki minket. Vagy azért, mert hosszú évek óta még a csapból is ezek folynak az ünnepek táján, vagy azért, mert, hát, hogy is fogalmazzunk, elég gyengén muzsikálnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy felkutatunk egy csokornyi olyan karácsonyi muzsikát, mely valóban zene a fülnek. Nehezen ment, de sikerült néhány olyan dalt találnunk, melyek viszonylagos érintetlenségükkel a mi szívünket is megdobogtatták. Ne tessék meglepődni: lesz közöttük autentikus hangulatot árasztó különlegesség éppúgy, mint vidám popzene vagy megható líra, és néhány klasszikus friss, elmúlt évekből származó feldolgozását is idecsempésztük. Jó szórakozást!

Justin Bieber – Someday at Christmas

Rögtön egy sokkoló választással kezdenénk, de csak azért, hogy később egyre kellemesebb és kellemesebb csalódások érjék az olvasót. A Someday at Christmas Stevie Wonder előadásában is megtalálható a videómegosztón, ami talán egyeseknek jobban is fog tetszeni, de mi nem bírtunk ennek a csodának ellenállni, hiszen Justin Bieber előadása éppen olyan, mintha az ember öccse énekelné teli torokból ezt az egyébként nagyon jó kis zenét.

Beyonce – Silent Night

Íme a klasszikus, amiről beszéltünk. A Silent Night tulajdonképpen végtelen számú verzióban és előadóval megtalálható az interneten, de álljon itt most az a videó, melyen az elmúlt 10 év legfantasztikusabb hangú pacsirtája, Beyonce előadásában hallhatjuk. Aki csendes, meghitt hangulatra vágyik, az ne ezt hallgassa szentestén, ugyanis az énekesnő jó szokásához híven nem fél kiereszteni a hangját.

Rihanna – It just don’t feel like christmas

Ha már a ma sztárjainál tartunk, természetesen minden valamire való énekes tudja, hogy egy karácsonyi szerelmes dal nélkül nem igazi a portfólió. Rihanna sem maradhatott ki a körből. A dalt ritkán halljuk rádiókban, éppen ezért most nagyon tudjuk szeretni lágy hangzását, szentimentális szövegét, még ha nagyjából az All I want for Christmas című opusszal van is egy szinten.

Lady Gaga – Christmas Tree

Igen-igen! Bizony Lady Gagának is van karácsonyi száma, még ha csak feldolgozás is, ami viszont egy igen sajátos ízlésvilágot és hangulatot közvetít. Bevalljuk őszintén, habár a fa mellett, a melegben ücsörögve mi sem hallgatnánk, azért a merész hangzás miatt egy házibuliban elsütnénk, mint az este meglepetése.

Ciara – Give Love On Christmas Day

Régi zene új köntösben. Ciara élőben, kórussal megsegítve… Szeretjük.

Annie Lennox - God Rest Ye Merry Gentleman

Az énekesnő nem éppen karácsonyi dalairól híres, de talán éppen ettől lett ilyen különleges a God Rest Ye Merry Gentleman című csemege, melynek klipje is megér egy misét. Aki nem híve így karácsony táján az alternatív megoldásoknak, az nem biztos, hogy értékelni fogja, szerintünk viszont üde színfoltja az ünnepi zenéknek. Az év bármelyik szakában szívesen hallgatunk ilyesmit.

Train - Shake up Christmas

Annak a bizonyos üdítőitalnak - melynek nevét nem írhatjuk ide, de mindenki tudni fogja miről van szó - a reklámját minden évben nagy izgalommal várja a szakma és közönség egyaránt. Idén sem nyúltak mellé, és ráadásul még egy nagyszerű, vidám ünnepi zenével is megörvendeztettek minket.

Coldplay - Christmas Lights

A Coldplay zenekart reméljük senkinek nem kell bemutatnunk. Aki igazi ínyencséget akar hallgatni, annak nem kell majd csalódnia bennük. Kissé melankólikus ugyan, de magasan a legprofibb karácsonyi zenék között van a Christmas Lights című nóta, és ráadásul a Coldplaytől elvárható módon még mondanivalója is akad.

És akkor jöjjön két igazi csoda, amit a végére tartogattunk:

Csondor Kata – Add tovább

Tavaly óriási sikert aratott. Nem volt olyan ember, akinek karácsonykor ne így csörgött volna a telefonja. A szöveg és a zene is telitalálat. A hozzátartozó reklám pedig bőven ütötte az übercukiság kategóriáját!

Aki azonban már unná, az se keseredjen el, ugyanis a mobilszolgáltató úgy tűnik, meg van elégedve a fantasztikus hangú Katával, hiszen idén is őt kérték fel az éneklésre. Ez a szám más, mint a tavalyi, de ez csak előnyére válhat mindenkinek, a tavalyi nagy durranás ugyanis megismételhetetlen. Fogadjátok tőlünk nagy szeretettel a Fényből szőtt új világot, Csondor Kata előadásában! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!