2010. július 9., péntek

TRAGÉDIA


A hír:

Egy vontatott uszályhajó ütközött egy városnézőket - köztük a mosonmagyaróvári Kossuth Gimnázium jelenlegi és volt növendékeit - szállító vízibusznak az Egyesült Államokban. Egy 16 éves lány és egy 20 éves fiatalember eltűnt a vízben.

Az amerikai hatóságok hivatalosan értesítették Magyarország New York-i konzulátusát, hogy ma délutánra megtalálták mindkét magyar áldozat holttestét is - közölte a külügyi tárca szóvivői irodája az MTI-vel.

(forrás: Kisalföld, MTI)

Szörnyű, sokkoló, hihetetlen, szomorú. Ezek a gondolatok jutottak eszembe, amikor ezt a hírt hallottam. Tanárként minden kirándulás esetében ilyen balesetektől tartunk a legjobban, mert ezek kivédhetetlenek. Egy iskolai csoportot mindig aggodalommal és a legrosszabbra való felkészüléssel kísérünk, de ami a világ másik oldalán történt egy hozzánk közel lévő középiskola diákjaival, az felfoghatatlan. Ismerősök és barátok vannak a legnagyobb veszteséget átélt gyerekek között, akik azt hitték, jót kaptak az élettől, de ez egyáltalán nem volt így. És mi, felnőttek sem tudunk ilyenkor mit mondani, csak állunk széttárt karokkal. Fontos életek szűntek meg létezni, akik így félig ismeretlenül is közel kerültek hozzánk, ami elfogadhatatlan.

Nagyon sajnálom a gyászoló családot, a poklot megjárt gyerekeket, aggódó szülőket, kollégákat. Kitartást és sok erőt kívánok nekik az elkövetkezőkhöz, a felfoghatatlanhoz, a tragédiához.

Szombaton este 8-kor bárki leróhatja kegyeletét a gimnázium előtt egy szál virággal, gyertyával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!