2010. július 14., szerda

Vége a VB-láznak - Mi lesz velünk?

Az elmúlt egy hónap nem szólt másról, csak a fociról. A kevésbé focirajongóknak maga volt a pokol, míg a focidrukkereknek "A Csodálatos Álom". A dél-afrikaiaknak meg mindkettő.
A VB eseményei - gondolom - mindenkihez eljutottak valamennyire, így hallhattunk a csoportmeccsek alatt elvérzett francia, angol, olasz nagycsapatokról. Aztán sikeresnek minősített afrikai és ázsiai csapatok, érdekes országok is előkerültek. A kieséses szakaszban sok szomorú arcot és mégtöbb örömöt láthattunk, kiesett a sokszor győztes Brazília, Argentína is. Végül a legjobb 4 csapat döntötte el egymás között, hogy ki lesz a bajnok. Németország és Uruguay közül az előbbi lett győztes, így a harmadik. A döntőt pedig nagy meglepetésre Hollandia és Spanyolország vivta meg. A világbajnok pedig az Európa-bajnok spanyol csapat lett.
Érdekesség volt, hogy magyar bíró is vezetett több mérkőzést a vb-n. Kassai Viktor és két segítőtársa - nemzetközi vélemények alapján - jól vezette a kapott mérkőzéseket.
Sok vidámságot, könnyet láthattunk, és mindenki megismerte a vuvuzela imádnivaló hangját. Legközelebb 4 év múlva vár ránk hasonló élmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!