Fogjunk egy narancsot és mossuk majd töröljük meg. Ezután vágjuk fel őket kb. 3 mm-es szeletekre. Ha van otthon aszalógépünk, akkor a szeleteket terítsük a gép tálcájára, kapcsoljuk 2 órán át magas fokozatra, majd 12 órán át közepes fokozatra. Ha nincs otthon aszalógépünk, tegyük egy zsírpapírt egy deszkája és erre terítsük ki a narancsszeleteket, majd tegyük a radiátorra. Itt 3-4 napig hagyjuk száradni őket, közben néha forgassuk meg, nehogy bepenészedjenek. Ha a szeletek megaszalódtak, szúrjuk át őket és fűzzünk át a lyukon egy-egy aranyszálat, majd akasszuk fel a fára. Narancs helyett vagy mellé használhatunk grapefruitot vagy citromot is.
AblakdíszSzükségünk lesz vastagabb színes papírra, ollóra, ragasztóra, tűre, aranyszálra Egy zöld papírra rajzoljunk egy fél fenyőfát, majd a hajtsuk ketté a papírt és vágjuk ki úgy, hogy egy egész és szimmetrikus fenyőt kapjunk. Ezt csináljuk meg újra, így lesz 2 db fenyőnk. Helyezzük őket egymásra, úgy, hogy az egyiknek a csúcsa, a másiknak az alja legyen felül, majd a hajtás mentén vágjuk be őket a közepükig. Az így kapott fenyőket helyezzük egymásba és igazítsuk el őket, hogy 90 fokot zárjanak be. Ha kész, szúrjuk át a tetejüket egy tűvel és fűzzünk át rajtuk egy aranyszálat. Ezzel a szállal tudjuk majd a fenyőinket felakasztani, mondjuk egy hurkapálcikára. Készítsünk több fenyőt és akasszuk fel őket egymás mellé, különböző hosszúságú szálra. Dízsíthetjük őket csillámporral is. Készíthetünk még mellé kis csillagokat, harangokat, gömböket, amiket a fenyők fölé az aranyszálra ragasztunk kettesével (egymással szembe).
Angyalkás asztaldísz Szükséged lesz:vízálló (kerámia) kaspóravizes tűzőhabrafenyőágakraszínes bogyótermésekre, tobozradrótravágóeszközre (metszőolló vagy kés)szalagraés természetesen egy angyalkára
| Fotó: markflemingphoto - Oh come all ye' faithful
|
Nagyon egyszerű elkészíteni az egészet. Áztasd be a tűzőhabot vízbe, majd ha megszívta magát vágd akkorára, hogy kitöltse a kaspó belsejét. Ha hézagok vannak a hab és a kaspó között, nyugodtan vágj bele kisebb darabokat a habból. Ha ezzel megvagy, vágd rövidebb darabokra a fenyőágakat, a kaspód méretének megfelelően (egy 15cm átmérőjű edény esetében kb. 10-14cm-es ágakat). Tűzd az ágakat a habba, kívülről belefél haladva, annyit, hogy szinte az egész habot belepje, csak középen hagyj egy kis helyet az angyalnak. Használj fel mindenféle kis darabot, hogy a tűzőhabot egészen elfedd. Ha megvagy, drótozd fel az angyalt (vagy eleve drótos angyalt vegyél), és tűzd a fenyők közepébe, ahova helyet hagytál neki. Ha félted a víztől, csomagold be az alját egy kis folpack-al Díszítheted még szalaggal, vagy színes-bogyós ágakkal is, tobozokkal, estleg lefújhatod lakkal, vagy csillámporral.Pár naponta ellenőrizd, hogy a tűzőhab nem szárad-e ki. Legyen mindig vizes, hogy az asztaldíszed sokáig szép maradjon! |
|
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!