2010. december 22., szerda

Diákok adakoztak a kórház gyermekosztályának - jó kezdeményezés karácsony táján

Süteményeket sütöttek és annak bevételét juttatták el a mosonmagyaróvári Karolina Kórház gyermekosztályának a Kossuth-gimnázium diákjai karácsonyra.



Újabb adománnyal kedveskedtek a mosonmagyaróvári Karolina Kórház gyermekrészlegének. Míg kedden délelőtt az MTE labdarúgói hoztak egy televíziót és ajándékokat a kis betegeknek, addig délután a Kossuth-gimnázium képviselői látogattak el az intézménybe.

– A gimnázium néhány osztálya részéről jött a kezdeményezés, hogy süteményt süssenek, melynek bevételét jótékony célra ajánlják fel – meséli
Hoskó Gyöngyi, az iskolai diákbizottság patronáló tanára. A gimnázium diákjai lelkesen csatlakoztak az ötlethez: a finomságok eladásából befolyt pénzt további támogatásokkal egészítették ki. Az osztályok is ajánlottak fel segítséget, így mintegy nyolcvanezer forint gyűlt össze. Halász Ivett és Csóka Ramóna, az iskolai diákbizottság elnöke és alelnöke elmondta: céljuk az volt, hogy gyerekeket támogassanak, így választották a kórház gyermekosztályát. Korábban már összefogtak az iskola tanulói egy diáktársuk megsegítésére is.

Saját készítésű süteményből adakoztak a diákok: a képen az iskola képviselői dr. Bereczky Judittal és a kórházban ápolt diáktársak.
Saját készítésű süteményből adakoztak a diákok: a képen az iskola képviselői dr. Bereczky Judittal és a kórházban ápolt diáktársak.

– Karácsony táján többen megmozdulnak, több adomány is érkezik hozzánk – tudatta dr. Bereczky Judit, az újszülöttrészleg vezetője. Hozzáfűzte, a gimnázium karácsonyi ajándékát bútorvásárlásra fordítják majd, az osztály játszószobájába szekrényt szereznek be. A diáklányok nem csak pénzadománnyal kedveskedtek, saját készítésű sütijükkel is meglepték a kis betegeket.
forrás: Kisalföld (Mészely Réka)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!