2010. június 29., kedd

Dunaszigeti tábor 2010.06.24. csütörtök










Jún. 24. csütörtök
Éljen ismét süt a nap! Ma igazi jó tábori programokat szerveztek nekünk. Sietnünk is kell, mert reggeli után várnak ránk az igazi nagy lovak. Szerencsére még a tisztaság ellenőrzés is elmaradt. Na, nem is hiányzott. Persze a szúnyogok se, de úgy tűnik, amióta süt a nap tőlük, nem lehet szabadulni. Főleg ha szép, vadregényes utakon közelítjük meg úti célunkat. A többség, legalábbis a bátrak kipróbálták a lovaglás gyönyöreit. 2 ló állt kis csapatunk rendelkezésére, természetesen szakképzett lovászokkal, akik ügyeltek testi épségünkre. Közben versenyre készülő lovak és lovasok edzését is megcsodálhattuk. Lovaglás után délben erőltetett menetben indultunk vissza a táborba ebédelni. Szerencsére útközben szembejött néhány élelmiszerbolt, amit sikeresen megrohamoztunk. Sikerült újból szép összegektől megszabadulnunk. Délután szemet és szívet gyönyörködtető szép karkötőket fűztünk. Meglepetésre a fiúk fociztak. A nap még mindig sütött így ezek után irány a strand fürdőruha nélkül, rövidnadrágban. A hideg vízre tekintettel fürdeni még nem lehet, de legalább lábat áztathatunk. Persze van, akinek ez nem megy, így első mozdulattal bele is pottyant a vízbe. Ő legalább fürdött. Azért a többiek sem szomorkodtak. Várt ránk a büfé, na meg a hinta és a csúszda. A másik parton aztán a vízbe is belegázolhattunk. Élveztük, is mint kiskacsák a lubickolást. Reméltük, hogy másnap fürödhetünk is.
Vacsora után megválasztottuk a tábor „legjeit”. Négy csapatban versenyeztünk. A csapattagokból került ki a zsűri. Hát őket nem igazán irigyeltem. Néha orrfacsaró dolgokban is választaniuk kellett. Persze azért kellemes feladatuk is volt. Laura szívet melengető szerelmi vallomásokat is kapott (persze csak a verseny kedvéért, de azért gyönyörűek voltak). Robi cuppanós puszikban részesült. Láthattuk a tábor legerősebb kimlei diákjait, belefeledkezhettünk a legkékebb szemekbe, és még sok vidám dologban született döntés. Vendégünk volt Gyuri bácsi is, aki néha segített a zsűrinek.
Takarodó helyett ismét számháborúzhattunk, de most a hegyeshalmiakkal együtt. Úgy belejöttünk, hogy még kettőt is játszhattunk. Így jól elfáradtunk és a tanár nénik örömére gyorsan el is aludt a táborozó társaság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!