2010. június 1., kedd

Az eső volt az erősebb - a hatodikasok kirándulása

Bármennyire is emlékezetessé kívántuk tenni a 6. osztályosok kirándulását, sajnos ezt a munkát csak az eső tudta elvégezni helyettünk. A 4. osztályosokhoz hasonlóan a hatodikosok is a komáromi erőd bevételét tervezték a mai, hivatalosan a nyár első napjaként nyilvántartott napon. Emlellett pedig a tatai vár valamint a Komárom-Esztergom megyei kisváros szépségeit szerették volna megismerni, de ebből csak az eső maradt.
Már az indulásnál kiderült, hogy nem napsützéses kiránduilás lesz a mai, de Győr után egyértelművé vált, hogy az esőé lesz a főszerep. A vonatos kirándulások legnagyobb baja ugyanis az, hogy minden megnézni kívánt cél messze van a vasútállomástól, és sokat kell menni. Komáromban ez is beigazolódott, bár nincs annyira messze az erőd, de szakadó esőben és süvítő szélben az állomás végénél már gyakorlatilag mindenki szétázott. Az erődhöz már letörtve és csüggedten érkezett a csapat.
Benn a látnivalók azért lekötötték a szemünket. A por, a sötét, a jellegzetes toalett, a lóistálló, a vörös festék meg a magánzárka mindenkinek nagy élmény volt. (Még a Kriszti néni is félt!) Aztán jött a kérdés: MI LEGYEN VELÜNK TATÁN?
Mivel főleg kinti programok vártak ránk, a kirándulás folytatását leszavaztuk. Gí maradt a vasútállomás, eső, süvítő szél, Duna egy kicsit, várakozás a vonatra, és az állomáson lévő pogácsasütős lány teljes árukészletének felfalása. (mert meleg volt még.) Szegény, azóta is áldja az esőt, hiszen ekkora forgalma még soha sem volt. Boldogan sütötte is a következő adagokat - csak akkorra mi már Győr felé zakatoltunk.
Ezuttal is köszönjük a szülök és a kollégák, meg az önkormányzat gyors segítségét, hogy hazajuthassunk a Károlyházán lévő kimlei vasútállomásról - hiszen busz természetesen nem volt.
ÉLetem egyik felejthetetlen kirándulása volt a mai, hiszen ennyire gyorsan még egyikről sem tértem haza. (és ebbe beletartozik a diákkorom összes kirándulása is.)

Utóirat: Mivel csak az erődben voltunk, és ott leginkább a por meg a sötét maradt meg, így sok érdekes képet nem készítettünk. Ezért - kérjük - tekintsék meg a negyedikesek képeit, mert azok is ott készültek, csak 5 nappal korábban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!