2011. november 3., csütörtök

TANINFORM elindulása - internetes napló iskolánkban

Novembertől működik iskolánkban az elekrtonikus napló, melyben a szülők és később a diákok is megismerkedhetnek atanévben szerzett jegyeikkel, eredményeikkel. Az önkormányzat és iskolánk közös kezdeményezése nyomán indult el a rendszer feltöltése, pedagógusaink kiképzése erre a feladatra.
Modern világunkban elengedhetetlen tényező az internet, mely a kommunikáció egyik alappillére lett napjainkban. Így mi sem mehetünk el e modern kor elvárásai mellett. Ezért az idén megvalósult informatikai beruházás után szinte egyértelművé vált, hogy az internet adta lehetőségeket a szülőkkel való kommunikáció feljlesztésére is felhasználjuk. Az e-napló adta lehetőség nem csak a jegyek megtekintésére, hanem egy szorosabb együttműködésre is lehetőséget ad, hiszen belső levelezési oldala, faliújságja közös kapcsolatteremtésben segít. Kérem, hogy minél többen használják ki e lehetőségeket!

A Taninform internetes iskolai adminisztrációs felület, ahol iskolánk nagyon sok adatát rögzíthetjük. Ennek része az e-napló, melybe a fenntartó mellett a szülők is beletekinthetnek. Így nyomon követhetik gyermekük feljödését. A rendszer felépítése sok időt vett igénybe, pedagógusaink már tavasz óta tanulják a rendszert. Ebbe vonjuk be most Önöket is.
A rendszer első kapcsolódási pontjai a diák osztályfőnökei, hiszen ők tartanak Önökkel is napi kapcsolatot. Így az első problémákkal hozzájuk fordulhatnak. Az osztályfőnökök továbbítják problémákat, kérdéseket a szaktanároknak és - ha szükséges - a rendszerfelelősnek. A rendszerfelelős kezében futnak össze a Taninform helyi rendzserének szálai, így a probléma végső megoldásában ö is segíthet. Iskolánkban ezt a szerepet a tagintézmény-vezető, Csizmazia Roland tölti be.

E blogban több bejegyzéssel próbálunk segíteni a szülőknek, hogy megnyithassák saját felületüket a TANINFORMban, így kövessék blogunkat is. Több témakörre osztva, több bejegyzéssel segítjük az Önök ismerkedését a TANINFORMmal, de ha kérdésük van, azt az osztályfőnököknek is küldhetik.

Nemsokára tehát itt lesz a "TANINFORM tananyag első leckéje"!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!