2011. június 30., csütörtök

Német nyelvi élménynap Bécsben Spracherlebnistag in Wien


Az EdTWIN-projekt keretében 2011. június 1-jén megrendezésre került a német nyelvi élménynap, melyre a kimlei Nemzetiségi Általános Iskola azon tanulói utazhattak, akik a német szavalóversenyen kimagaslóan teljesítettek, de ez egész éves munkájukban is megmutatkozott.

Az EdTWIN-projekthez 2010-ben csatlakozott iskolánk. Olyan kapcsolatokat biztosít ez a projekt, amellyel a tanulóink az interkulturális műveltsége gazdagodik. A projekt központja Győrben, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán található.

Ezen a kiránduláson több neves győri iskolával együtt vehettünk részt. Az élménynapot a diákok érdeklődési körének és életkori sajátosságainak megfelelően állították össze. A legfőbb szempont mégis a német kultúrával történő széleskörű ismerkedés volt.

Délelőtt a Schönbrunni kastélynál fényképrallyn vehettek részt a diákok. Külön kuriózumként az élőben próbáló Bécsi Filharmónikusokkal is találkozhattak. Az ebédcsomagok kiosztása után már mindenki a délutáni tevékenységekre koncentrált. Négy helyszín közül választhattak: a Műszaki Múzeum, a Természettudományi Múzeum, a Zene háza és a " Hátborzongató Bécs": Kínzókamra-múzeum és Michaelerkripta.

Örömmel vett részt a tizenegy diák és egy kísérőtanár a rendezvényen. A diákok elhatározták, mivel nem mindegyik helyszínre juthattak, ezért jövőre is szeretnének eredményesen szerepelni a szavalóversenyen, hogy újból kijuthassanak a bécsi élménynapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!