2011. június 17., péntek

Hévízi konferencián mutatkoztunk be


A Nyugat-dunántúli Hálózatkoordinációs Központ által szervezett konferencián vettünk részt június 8. és 9. között, melynek célja az idei tanévben végzett iskolák közötti kapcsolatépítés értékelése volt.
A TÁMOP-pályázat által létrehozott iroda feladata volt iskolák közötti erős kapcsolat, ezáltal pedig egy erős hálózat kialakítása. Ennek egyik eleme a referencia-intézményi rendszer kiépítése, melynek iskolánk is tagja.
A konferencián, melynek Hévíz Város Polgármesteri Hivatala adott otthont, iskolánk is képviseltette magát. A kétnapos rendezvény első napján a szakmai előadások, eddigi eredmények bemutatása mellett szerepet kaptak a térség iskolái is. Láthattuk a kőszegi ugrókötél csoport produkcióját, a kópházi Nakovic-iskola tamburásait, a gyömörei citerazenekart és népdalkórust, a gyenesdiási néptáncosokat, valamint a hévízi Bibó-gimnázium színjátszósainak Ady-interpretációját.
Fontos gondolatokat osztott meg velünk prof. Dr. Bagdy Emőke is, aki "boldogságkutatóként" próbált egy kis ízelítőt adni a stresszűzési technikákból.

A második napon referenciaintézmény-jelöltek és kistérségi koordinátoraik mutatkoztak be. A koordinátorok feladata, hogy szervezzék a kistérségen belüli kapcsolatokat, referencia-intézményeket. A mosonmagyaróvári kistérségben e feladatot a mosonszentmiklósi iskola vezetője, Héczné Tóth Mária Magdolna látja el.
E napon mutatkozhatott be a mi iskolánk is Baán Józsefné és Csizmazia Roland szervezésében. A jó gyakorlatinkból adtunk egy kis ízelítőt, előbb a reneszánsz projektnapot és a történelem-projektórákat ismertettük, majd egy kis szorobán-bemutató következett. Három elsős és három ötödikes diák is elkísért minket Hévízre aznap, ahol bemutatták, milyen hasznos is egy szorobán a matematika-órákon. A bemutatónkon fejben számolás, nagy számokkal való bűvészkedés és mértékváltásos feladatok ejtették ámulatba a konferencia résztvevőit. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek és felkészítőjük, Baán Józsefné, Bori néni.

A konferencia zárásaként bemutatták a régió referencia-intézményeit és jó gyakorlatait összefoglaló kiadványokat. A projekt ugyan erre a tanévre véget ért, de terveződik a következő tanév feladatsora is. Szívesen veszünk részt további bemutatkozási lehetőségeken, hiszen ezzel csak hírnevünk erősödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!