2011. május 28., szombat

2011.Szorobánverseny











XVI. Országos Szorobánverseny

2011. május 7. szombaton tartották Budapesten,a Kertvárosi Általános Iskolában a XVI. Országos Szorobánversenyt.Ebben a tanévben iskolánkat 15 tanuló képviselte.Ők a sikeres területi versenyen való jó szereplés eredményeként jutottak be az országos versenyre.Januártól kezdve intenzíven gyakoroltak, otthon és az iskolában is.Minden szerdán reggel 7-kor már az iskolapadban ültek és kitartóan számoltak.
Ebben az évben 3 elsős tanuló is bejutott az országos versenyre.Nekik különösen izgalmas volt ez a nap.Már a kora reggeli vonatozás és a metrózás is óriási élmény volt számukra.10 órára már a verseny helyszínén voltunk.A várakozás ideje alatt az ötödikeseknek jelentett nagy kihívást az iskola udvarán található mászóka és csúszda rendszer.Volt aki sok-sok nekirugaszkodás után tudta csak sikeresen venni az akadályt.Szerencsére őket nem kellett ölben levennünk.A verseny miatti feszültséget sikerült oldani. Az elsősök úgy felbátorodtak,hogy egyikük még el is veszett(persze csak az iskola területén).Szerencsére ügyesen feltalálta magát, így csak a tanár néniket rémítette meg.
A versenyen mindenki ügyesen szerepelt.A legjobb eredményt, 4. helyezést, a következő tanulók érték el:Kurucz Péter 1. osztály 95%-os teljesítménnyel
Boros Martin 1. osztály 91%
Veress Lili 5. osztály 96%
Kovács Anna 5. osztály 93%
Sipőcz Jázmin 5. osztály 91%
5. helyezett lett :Bekő Zsuzsanna 5. osztály 87%
Deli Máté 5. osztály 86%
6. helyezett: Élő Marcell 1. osztály 81%
Weisz Kornélia 2. osztály 80%
Király Éva 3. osztály 84%
Németh Henrietta 5. osztály 81%
Megyimóri Szabina 5. osztály 80%
7. helyezett: Paulik Cintia 5. osztály
8. helyezett: Dániel Bianka 5. osztály
Sipos Alexandra 5. osztály
Gratulálunk az eredményekhez. További sikeres szorobánozást kívánunk!
A verseny után ismerkedtünk Budapesttel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!