2010. november 10., szerda

Projektnap elsős szemmel















Első projekt napunk. Vajon mi lehet ez? Biztos nem rossz, könyveket és füzeteket nem kell hozni. Talán játszani fogunk? Izgatottan vártuk a szerdai napot.Iskolatáska helyett csak tolltartót, sajtosdobozt, mécsest,gyümölcsöt és krumplit hoztunk,meg persze enni-, innivalót.Reggel semmi újdonság,saját termünkben,saját székünkön ülünk.Vagy talán mégis - 3 nyolcadikos a termünkben.Szerencsére a kedvesebbik fajtából.Kiderült lampiont segítenek nekünk készíteni.Mi csak színeztünk, vágtunk, ragasztottunk. Aztán a "Bori néni" segélyhívó jelszóra most 4-en is a rendelkezésünkre álltak. Így aztán gyönyörű lampionokat készítettünk együtt. Sajnos mikor elkészültek elvették tőlünk.Megígérték ez a miénk lehet holnap. Bízunk bennük.
Ezek után teljesen felöltözve a nagyok épületébe mentünk.Ismerős ember várt ránk, a " táncos" Laci bácsi.Őt is szeretjük, mindig viccel velünk, de azért szót kell fogadni.Most nagyon jót játszottunk.Zenekart alakítottunk, először horvát, majd német és végül magyarok is lettünk.Megtudtuk a horvátok körbe táncolnak és tamburáznak. A németeknek érdekes a zenekaruk. Trombitáltunk, doboltunk és még egy söprűnyeles karmesterünk is volt.Párban táncoltunk, fiúk a lányokkal.Végül igazi zenére magyar csárdást táncoltunk. Közben megtanultuk ,hogy mi magyarok vagyunk/ezt persze tudtuk/, és azt is ,hogy mit jelent a nemzetiség.Ennek a vidám táncnak hamar vége lett. Visszamentünk saját épületünkbe. 2 nyolcadikos várt ránk.Letakart tárgyakat kellett kitapogatni, majd németül meg horvátul elmondani a nevüket.Bár a nagy lelkesedésben sokszor még azt sem tudtuk, hogy horvátot, vagy németet tanulunk.Azért a nyolcadikosok biztos azt hitték mi már nagyok vagyunk, mert csodálkoztak ,hogy nem tudunk írni,sőt még olvasni sem.Persze a memória kártyában jók vagyunk.
Ezután jött csak a mulatság.Német lakodalomba mentünk.Még menyasszony és vőlegény is volt.Mi azért a legszívesebben kocsisok lettünk volna, mert neki ostora is volt.Ez csak egy gyerek lehetett, bezzeg lóból hat is kellett.Azért tettszett a játék, közkívánatra megismételhettük.
Lakodalom nem lehet evés nélkül. A következő teremben míg mi színeztünk, dalt tanultunk a nyolcadikos lányok finom gyümölcs salátát készítettek nekünk .Olyan jó lett , hogy még repetáztunk is.
Utolsó állomásunkon /megtudtuk, ezt Így kell mondani/ismét nyolcadikosok vártak bennünket. Azért érdekes, hogy ma mindig ők tanítanak!Olyanok voltak mint az igazi tanító néni és bácsi.Ezt is élveztük. A Brémai muzsikosok mesét bábozhattuk el.Nagyon megdicsértek érte minket.Utána dia filmen is megnéztük.
Igen elfáradtunk, de jó ez a projekt nap.Köszönjük a nyolcadikosoknak,hogy ennyit játszottak velünk és nagyon kedvesek voltak.Vajon mi lesz holnap?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!