2014. augusztus 27., szerda

Tankönyves információk

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A 2014/2015. tanév tankönyvei megérkeztek iskolánkba, így már biztosan lesz mit megtanulni. A tankönyv befizetésekkel kapcsolatban a következőkre kell figyelni!

1. évfolyamosok:

A tankönyvek a tavalyi 1. osztályosoktól visszagyűjtöttek lesznek, így azok szép számmal állnak rendelkezésre. Az iskolai könyvtár pecsétjével ellátott könyveket év elején kiosztjuk, és a szülők az első tanítási napon, vagyis szeptember 1-jén tartott szülői értekezleten írják alá az átvételről szóló nyomtatványt. Ezzel elfogadják a kapott tankönyveket, melynek állagára a tanév során vigyázni kell, mivel a tanév végén visszaszedjük, és a használhatatlannak minősített könyveket a szülőknek be kell szerezniük. Az iskola figyel arra, hogy csak használható könyveket kapjanak a tanulók, de ha a szülők mégis problémásnak találják a könyveket, jelezzék felénk időben.
Az elsősök által használt munkafüzeteket az állam újként adja, ezért azokat meg is tarthatják a tanév vége után is.

2. évfolyamosok:

A tankönyvek idén is újak, és ingyenesek, de ezek is könyvtáriak, ezért mindenképpen meg kell őrizni jó minőségüket, hogy jövőre továbbadhatók legyenek. Ezért az átvételről szóló nyomtatványt itt is az első szülői értekezleten kell aláírni. A tanév végén visszaszedjük e könyveket is, és a használhatatlannak minősített könyveket a szülőknek kell beszerezniük.
Ez alól kivételt képeznek azok a könyvek, melyeket a szülők maguk vásároltak. Az a saját tulajdonukba kerül.
A munkafüzeteket sem kell visszaadni, mivel azokba a tanév során írni kell.

3-8. évfolyamosok:
Azok a szülők, akik jogosultság alapján ingyenesen kapják a tankönyvet:
A kapott tankönyveket az iskolai könyvtárból kölcsönzik, ezért azokra a tanév végéig vigyázni kell. A könyvek átvételét a tanuló és a szülő is igazolja egy nyomtatvány aláírásával, és a tanév végén vissza kell adni. Ezért figyelni kell arra, hogy használható állapotban kerüljenek tanév végén vissza hozzánk a könyvek, másként meg kell azokat téríteni.
A munkafüzeteket továbbra is megtarthatják a tanév végén.
Figyelni kell arra, hogy a jogosultság érvényes legyen, mivel annak változásától számított 15 napon belül be kell jelenteni nekünk azt. Ez például a rendszeres gyerekvédelmi támogatás lejártakor fontos, hiszen ha nem újul meg a kedvezmény, ezzel az ingyenes tankönyvhöz jutás is megszűnik. Ennek büntetőjogi felelőssége a szülőé!

Akik fizetnek a tankönyvekért:
A tankönyvcsomagok árát augusztus 15-ig a Könyvtárellátó Kht. által küldött csekken kellett befizetni augusztus 15-ig. Amennyiben ez nem történt meg, a befizetést szeptember 1-ig is megtehetik. Azokról, akik nem fizették be a tankönyveket augusztus 15-ig, a Könyvtárellátó Kht. listát küld iskolánknak, így csak akkor kaphatják meg a tankönyveket, ha bemutatják a befizetés bizonylatát. Ha nem rendezik a tankönyvek árát, nem adhatjuk át a tanulónak a tankönyveit, és amint megtörténik a kifizetés, kioszthatóvá válik a tankönyv.

A tankönyvcsomagokat úgy állítottuk össze, hogy lesznek itt is olyan tankönyvek, amelyeket nem kellett kifizetni, és az iskolai könyvtárból kölcsönzik a tanulók. E könyvek átvétele egy nyomtatvány aláírásával zajlik, amit a szülőnek is alá kell írni. A könyveket a tanév végéig használható állapotban kell tartani, máskülönben be kell szerezni.

Ezért nagyon fontos, hogy a szülők maguk is átnézzék a kapott könyveket, és ha gond van, jelezzék nekünk.
Fontos, hogy az első szülői értekezletekre eljöjjenek, hogy a kölcsönzött könyvek átvételi nyomtatványát aláírhassák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!