2012. június 13., szerda

Olasz vendégeink 2.

A pünkösdi hétvégén nálunk járt Cartigliano-i csoporttal átélt közös események bemutatását folytatjuk ebben a bejegyzésben.
Mobilis

2012. május 26. szombat, Győr


Párizsi Eiffel-torony sörösdobozokból

Fogd meg a poharat - holografikus kép

Kísérletek a tetőn
A kora reggeli (8 órai) indulás többeknek nehezen ment, főleg az előző esti 10 óráig tartó programsorozat és a hosszú út után. Ezért 9 óra után sikerült beérni Győrbe. A csoportot magyar vendéglátók is elkísérték, így két busszal érkeztünk a Mobilis Interaktív Kiállítás épülete elé.
Egyszer majd ...
  A kiállítás kezdetben nagyon kicsinek tűnt, ennek ellenére a két órára szabott látogatáson nem mindenre jutott időnk. A kiállítóteret főleg a mozgásformák, motorok, közlekedés témakörében rendezték be, minden kiállított rész kipróbálható. Igazi élmény a holografikus fénykép, precíziós motorok bemutatása, csavarható, nyomkodható, tekerhető berendezési tárgyak kipróbálása. 
Városnézés
  Minden délelőtt 10 órakor kísérleti bemutató előadást tartanak a babzsákos teremben, illetve a tetőn is. Megismerhettük, hogyan lehet gyorsabban kiönteni palackból folyadékot, hogy kell kóla-szökőkútat készíteni, mi lesz a mikrohullámú sütőbe tett villanykörtével. Az előadást minden gyerek és felnőtt szívesen hallgatta, nézte.
A győri székesegyházban
  A Mobilis után városnézés következett, ahol fagyit kaptak a gyerekek, a felnőttek, majd vásárolhattak is emléktárgyakat. 
Olasz vonulás a belvárosban

Fagyizás a Széchenyi-téren
2012. május 26. szombat, Kimle

  Az ebéd zűrzavaros lebonyolítása után késve érkezett meg a csapat, így csak egy órájuk volt pihenni, és máris indult a Májusfa-kitáncolás a Művelődési Ház melletti téren. 
  A két település polgármestere és iskolaigazgatói is kölcsönösen megköszöntötték egymást, jelképes ajándékokkal biztosították e kapcsolat folytatását, és köszönték meg a vendéglátást, programokat. A műsoron felléptek az olasz gyerekek is egy tanulságos történettel, melyet angolul adtak elő az iskolai élet mindennapjairól.  
  A műsor ideje alatt kisvonattal is körbe lehetett utazni Kimlén, így vendégeink megnézhették a helyi nevezetességeket, utcákat. A programon láthatóan jól érezték magukat vendégeink és a helyi lakosok, diákok is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!