2012. június 10., vasárnap

Olasz vendégeink 1.

Cartigliano és Kimle kapcsolata már a rendszerváltozás utáni időkre nyúlik vissza - lám, már az is régen volt - immár közel 20 éve látogatják egymást szorgalmasan a két teleülés lakói. Két éve jutott az olasz település egyesületének eszébe az a kezdeményezés, hogy e kapcsolatot iskolai szintre is kiterjesszék. Ezért 2010-ben 20 fős csapat látogatott el Catriglianoba - erről már blogunk is tudósított -. idén pedig 30 fős gyereksereg és 30 főnyi felnőtt csapat érkezett hozzánk a pünkösdi hétvégén.

2012. május 25.,péntek - Kimle

Egész napos utazás után délután fél 5-re érkezett meg a vendégsereg iskolánk elé, ahol rögtön a családoknál elhelyezett diákok, felnőttek összeismertetése következett. Viszonylag hamar egymásra találtak a családok és vendégeik, így fél óra alatt mindenki szálláshelyére juthatott.
  Este 7 órára vártuk vissza a gyerekeket és felnőtteket az iskolába, ahol ismerkedési estet szerveztek pedagógusaink. Rövid, bemutatkozó műsor után az iskola termeiben foglalkozások várták a vegyes csapatokat. Nyeremény nem volt, csupán a vidám hangulat, amit mindenki megnyert magának. Volt éneklés, interaktív tábla, névkártya készítés, néptánc, karaoke és QR-kód olvasás is. A felnőtteket az iskola vezetése kísérte körbe az intézmény termeiben, hogy megismerhessék ezáltal a település és az iskola jellegzetességeit.
  Az esti program 10 órakor zárt, fáradt vendégeink pedig hamar ágyba bújhattak, hiszen várt rájuk a másnapi kirándulás és esti fellépés.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!