2010. szeptember 27., hétfő

Horvát nap Kimlén

A horvát kisebbségi önkormányzat szeptember 18-án, szombaton tartotta a kimlei Faluházban Horvát Napját. A programon iskolánk diákjai is részt vettek.
A nap eseményei 14.30-kor kezdődtek a horvátkimlei templomban szentmisével, majd negyed 4-kor koszorúzást szerveztek Mate Mersic Miloradic sírjánál. 8. osztályos tanulóink (Tóth Petra, Farkas Fruzsina és Kovács Eszter) is vittek koszorút, Gulyás Péter pedig a pap-költő egy versét szavalta el.

16 órától kezdődött a kulturális program a Faluházban. Elsőként a horvátkimlei óvodások mutattak be táncokat, majd horvátos tanulóink következtek. Diákjaink színdarabot játszottak el Šetnja kroz godišnja doba (Séta az évszakokon keresztül) címmel, Hoffmann Lídia tanította be őket. Ezt követően az iskola énekkarát hallhattuk Pormüller Jánosné és Wenczlerné Csiki Ilona irányításával. Ezt követően a mosonmagyaróvári kórust hallhattuk.

Negyedikként a szlovákiai (Čunovo) tamburaegyüttes játszott, majd a Konoplje Tánceggyüttes műsorát láthattuk. Zárásként a Bezenyei Tamburások zenéltek.

A műsor közben elhangzott, hogy iskolánkat a Horvát Kisebbségi Önkormányzat minden évben támogatta, mind anyagilag, mind ajándéktárgyakkal. Így most DVD-lejátszót, hozzátartozó hangfalakat és egy magyar-horvát audioszótárt kaptunk.
Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!