2017. szeptember 2., szombat

Tanév eleji információk

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

E-NAPLÓ

Iskolánkban ebben a tanévben - kísérleti jelleggel - bevezetjük az e-naplót. A napló hamarosan megnyílik a szülők, diákok számára is, de az első hónapban a feltöltése zajlik, így nem lesz még azonnal elérhető. A használatához azonban szükségünk van egy-egy e-mail címre, mint elérhetőségre, amin keresztül Önök is értesítéseket kapnak a programtól. Ezért kérjük, hogy a következő hétre küldjék vissza az ezzel kapcsolatos lapot.

TANKÖNYVEK

Az iskolai tankönyvek megrendelése új eljárás szerint zajlik. Ezt az Iskolai tankönyvellátás rendje című dokumentumban szabályozta az iskola, mely része az iskolai SzMSz-nek. Megismerése a szülők számára elengedhetetlen.
A tankönyveket az összes évfolyamon ingyen kapják a szülők, azonban a könyvek tulajdonosa az iskola, és a tanuló csak használatba kapja azokat.
·         Az ingyenesen, használatba kapott könyveket könyvtári állományba veszi a könyvtáros megérkezésükkor.
·         A tankönyvosztáskor átadott új könyvek listáját a tanulókkal hazaküldjük, és a kedves szülőknek aláírva a szülői értekezletig kell visszajuttatni azokat. Ha a szülő nem akarja elfogadni az ingyenes példányt, akkor vehet maga is helyette. 
·   A régebb óta használt könyvtári könyveket a tanuló veszi át, aláírásával igazolja az átvételt. Erről az adott szaktanár és az osztályfőnök gondoskodik a könyvtáros segítségnyújtása mellett.
·         Az átvétel után otthon a szülő is köteles átnézni a könyvtárból kapott könyveket, és ha kifogással él a könyv állapotával kapcsolatban, lehetősége van ezt jelezni. A szülői aláírás beszerzéséről az osztályfőnök, a szaktanár és a könyvtáros közösen gondoskodik.
·         Az első szülői értekezleteken, de legkésőbb szeptember végéig a szülőknek is alá kell írni az átvételi ívet, hiszen felelősséget a tankönyvért a szülők vállalják.
·         A tanév végén az ingyenesen használtba kapott, könyvtári állományban lévő tankönyveket visszaadják a szülők, melynek beszedéséről az adott szaktanár és az osztályfőnök gondoskodik.
·         A tanév végén beszedett tankönyveket a könyvtáros és a szaktanár átnézi, és eldönti, hogy használható-e tovább a tankönyv.
·         Amennyiben a tankönyvet használhatatlannak minősítik, vagy nem tudja, illetve nem akarja visszaadni a szülő, kötelessége azt a kiadók által megszabott áron megtéríteni

·         A munkafüzeteket a szülők, diákok megtarthatják. Hasonlóképpen megtarthatók az 1-2. évfolyam könyvei is.

PÁLYAORIENTÁCIÓ
·         Főleg a 7-8. évfolyamosok számára szervezett programokon való részvétellel igyekszünk segíteni a megfelelő pályaválasztást. A megyei kormányhivatal munkaügyi főosztálya, vagy az egyes kamarák is igyekeznek bemutatni, koordinálni a szakmák megismerésének lehetőségét, melyet mi is hasonló módon szeretnénk kihasználni. Ezt támogatja a kormány plusz egy, pályaorientációra használható, tanítás nélküli munkanap bevezetésével. Iskolánk fő célja ezzel a nappal, hogy a korábbi éveknek megfelelően, a kormányhivatal vagy a kamarák által szervezett programokon osztályszinten részt vehessenek.
Pályaorientációra hasznosítható az új rendelkezések szerint diákonként 2-2 mulasztott nap is, melyet a meglátogatott középiskolából kapott igazolással igazolhat a diák.
Továbbtanulási szülői értekezlet segíti elő idén is a megfelelő iskolaválasztást, melyre a környék és a szülők által leginkább igényelt, választott középiskolák képviselőit hívjuk meg bemutatkozásra. Itt kerül sor a továbbtanulás adminisztratív feladatainak ismertetésére is.

·         ·         Legfontosabb határidők (előzetes időpont):
o   továbbtanulási szülői értekezlet: 2017. november 7. (ajánlott időpont)
o   központi felvételi vizsgára való jelentkezés határideje: 2017. december 10.
o   továbbtanulási lapok feladása: 2018. február 20.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!