2012. február 17., péntek

Diákigazolványok igénylése

Felhívjuk az érintett szülők figyelmét, hogy az iskolai diákigazolványok kiadási rendje megváltozott. Az érintett szülők körébe bárki bekerülhet, de előbb- utóbb mindenki, ezért fontos, hogy mindenkinek jelezzék kedves olvasóink a következőket.
A diákigazolványok (oktatási igazolványok) kiadását a 362/2011. (XII. 30) Kormányrendelet szabályozza, mely szerint 2012. január 1-től az igénylés során az Okmányirodákhoz kell első lépésben fordulni. Itt készítik el a fényképet és a törvényes képviselő aláírásának szkennelését. 14 éves kor alatt szülő (törvényes képviselő), a fölött a diák írhatja alá az igénylő papírt.
Ezt követően kell az iskolában elindítani a kérelmet, melyet elektronikus úton, a fénykép és aláírás hozzárendelésével lehet beküldeni. Aláírás előtt mindenképpen át kell nézni az igénylő papírt, mert a későbbi hibákat csak újabb eljárással lehet módosítani.
Az okmányirodák már felkészültek az igénylők fogadására, hiszen iskolai beíratás után, középiskolai beiratkozás után a fényképezést ezentúl a szülőknek kell megoldani. A szülőknek kell elkísérni gyermeküket az okmányirodákba, hiszen aláírni nekik kell a papírt.
Az igénylés elküldése mellett 1400 Ft-ot kell befizetni a diákigazolványokért, melyet az iskolában kell megtenni.
Ideiglenes igazolványt is csak a fényképezés után elindított kérelem után tudunk kiadni, mivel az a sorszámozott igazolás is a rögzített adatokat tartalmazza. Más nyomtatványt kiadni nem áll módunkban.

Kérjük, ha kérdésük van, a diákigazolványok igénylése előtt érdeklődjenek az okmányirodákban és iskolánkban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!