2011. július 5., kedd

Digitális tudásfejlesztés a kimlei általános iskolában




Az Európai Unió és a magyar állam támogatásával nyert közel 6 és fél millió forintot a kimlei önkormányzat a Nemzetiségi Általános Iskola digitális eszközparkjának fejlesztésére. Az interaktív táblák, projektorok és laptopok a nyári szünet alatt érkeznek meg az intézménybe, így a diákok szeptembertől már minden tanteremben találkozhatnak digitális taneszközökkel.



A TIOP (Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program) keretében elnyert támogatás öt tantermi csomag (interaktív tábla, projektor és laptop) beszerzésére ad lehetőséget. Külön kiemelendő, hogy az említetteken felül az intézménybe járó sajátos nevelési igényű diákok (nagyothalló és mozgássérültek) fejlesztésére külön speciális csomagokat is beszerezhetett a pályázó önkormányzat. Ezekkel együtt az általános iskola már minden tantermében használhat interaktív táblát, projektort és számítógépet, hiszen a korábbi pályázatok során már szerzett be ilyen digitális taneszközöket.

A pedagógusok és a gyermekek a szeptemberben kezdődő új tanévben már birtokba is vehetik az eszközöket, melyek használatára továbbképzés keretében tanítják meg az iskolában dolgozókat. Így hatékonyabbá válik a kompetenciaalapú oktatás és a digitális tudás kialakítása az iskolában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!