2011. április 23., szombat

TEszedd! -Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

2011. május 21-én, a Győr-Moson-Sopron megyei Önkéntes Centrum, mint az országos TEszedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! program megyei koordinátora, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósággal együttműködve, nagyszabású szemétszedési akciót szervez az Önkéntesség Európai Évének keretein belül.

Az akció, az Önkéntesség Európai Évének keretében, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány főszervezésében valósul meg.

A Vidékfejlesztési Minisztérium szakembereinek becslései szerint több mint 20 ezer illegális szemétlerakó hely található hazánkban. Közös célunk az ország hulladéktól való megtisztítása, melyet egy nagyszabású- önkéntesek bevonásával megvalósulandó - program keretében szeretnénk véghezvinni.

A program céljai elsősorban:
• az ország területén illegálisan lerakott, illetve eldobott szemét összegyűjtése és elszállíttatása,
• a lakosság széles körű bevonása és figyelmének felkeltetése,
• a lakosság ösztönzése a felelős szemétgyűjtésre.
Győr-Moson-Sopron megyei Önkéntes Centrum megyénkben az esemény koordinálásában vállal szerepet. Megtisztelő lenne számunkra, ha a TeSzedd! akció népszerűsítésében, valamint az esemény előkészítésében és véghez vitelében az Ön által képviselt szervezet is a bekapcsolódna.

A program sikerének érdekében a népszerűsítésén felül a legnagyobb segítség számunkra az lenne, ha az önkéntesek toborzásban is segítenének bennünket, valamint az érdeklődőket az akció honlapjára (www.teszedd.hu) irányítanák regisztráció céljából. Úgy gondoljuk, hogy környezetünk tisztasága közös ügy, amelyhez reméljük Önök is csatlakoznak egy kellemes közösségi élmény keretében.
Amennyiben lehetséges, örömmel vennénk, ha a hulladékkupacok feltárásában is segítségünkre lennének, azokról való információk elküldésével,(GPS koordináták, szeméthalom mérete, elhelyezkedése, körülbelüli tartalma, és a legfontosabb a fényképek a területről).
mely információkat továbbítjuk az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság felé, és jelen Akció keretein belül, vagy a későbbiekben megtörténhetne ezen hulladékkupacok eltávolítása a környezetből.

A TeSzedd! akció kapcsán, további kérdéséire örömmel állunk rendelkezésére a civilhaz@unitedway.t-online.hu e-mail címen vagy 06-70/363-75-99 telefonszámon.
Előre is köszönjük szíves együttműködését.

Győr, 2011. április 7

Tisztelettel:
Fülöp Mónika
United Way Kisalföld Alapítvány - Győr-Moson-Sopron megyei Önkéntes Centrum
TeSzedd! program Győr-Moson-Sopron megyei koordinátora

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!