2010. október 6., szerda

Önkormányzati választások 2010.

A hétvégén tartották Magyarországon a települések polgármestereinek és képviselő-testületi tagjainak választását, valamint a települési kisebbségi önkormányzatok tagjainak választását is egyben. Emellett a megyei önkormányzatok tagjait is megválaszthattuk a listákat állító pártok közül.

A választás során minden falu, város egy polgármesterrel rendelkezhet, és lakosságszám alapján valamennyi önkormányzati képviselővel. Ahol valamilyen - magyaron kívül más - nemzetiség él, ott saját 4 tagú önkormányzatot is létrehozhattak, tagjait megválaszthatták.

Az iskolánkat fenntartó két településen is megtörtént a választás, eredményesen.
Kimlén a korábbi polgármester, Balsay Zsuzsanna folytathatja munkáját, és Károlyházán is hasonló a dolog, ott Szép Károly maradt polgármester.
A kimlei képviselő-testület 6 tagú lett, tagjai pedig: Ásványi Tibor Zoltán, Dániel Erika Erzsébet, Grundtner Gábor, Liszkai Adrienn, Dr. Pilt Richárd László és Sterkovits Lívia.

Kimlén két kisebbségi önkormányzat is létezik, és mindkét kisebbségi testület tagjait megválasztották a lakosok. A német kisebbségi önkormányzat tagjai: Gálné Eller Teréz Mária, Grundtner Alajos, Grundtner Gábor és Krankovits Antal. A horvát kisebbségi önkormányzat tagjai: Farkas Mátyás, Koppi Lajosné, Novits Mátyás és Stipkovits Jánosné.

A károlyházi képviselő-testület 4 tagú, a képviselő a következők: Bereczk László, Kovács Lászlóné, Kovács Richárd és Lencse János.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!