2010. április 9., péntek

Tempus Közalapítvány rendezvénye - AKTUÁLIS ÜRÜGYEINK AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSRE

E héten pénteken iskolánk két képviselője vett részt a Tempus Közalapítvány Aktuális ürügyeink az együttműködésre című rendezvénysorozatának győri állomásán.

A téma a modern pedagógiai oktatási módszerek, a kooperatív csoportszervezés, projektoktatás és a nem szakrendszerű oktatás problémakörét vizsgálta gyakorlatok, példák bemutatásával.

Az előadók között szerepelt Rádai Péter, az Euroexam Nyelvvizsga Központ vezetője, Vass Vilmos,az ELTE PPK oktatója, akik a kompetenciavizsgálatok tapasztalatait, a modern kulcskompetenciák fejlesztési irányait ismertették. Gyakorlatokat, példákat is láthattunk mindezekre két régióbeli iskola okatóinak segítségével.

A győri Fekete István Általános Iskola és Óvoda igazgatója, Kaszás Lászlóné és Richnovszkyné Mosonyi Katalin, projektkoordinátor, pedagógus mutatta be saját gyakorlatukat a projektoktatás szemléltetésére.

Galambos Ferencné, a büki Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola igazgatóhelyettese a projektoktatás és a nem szakrendszerű oktatás kapcsolatát ismertette saját példájuk, tapasztalataik segítségével.

A program hasznos ismereteket, feladatokat adott e témákban. Nagyon jól szervezett előadói munkát és változatos, cselekedtető előadásokat hallhattunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!