2018. április 22., vasárnap

Projektnap az iskolában

Április 21-én, szombaton tartotta iskolánk a helyi, megyei és országos épített és természeti értékekkel foglalkozó projektnapját.
A nap célja az volt, hogy az osztályok megismerkedjenek a helyi védett értékekkel, megyerikumokkal és hungarikumokkal. Ezért a nap első felében osztályonként plakátokat készítettek e témáról, miközben a nyolcadik osztályosok tartottak előadást egy-egy általuk választott hungarikumról. 
A nap második felében helyi természeti és épített értékekkel ismerkedhettek meg az osztályok. Míg az alsósok inkább a természeti értékeket figyelték meg játékos feladatok keretében, a felsősök helyi civil szervezeteket látogattak meg. Jártak tanulóink a Csereglében, a horvátkimlei bányában, és a horvátkimlei temető előtti fasornál. Készítettek fakéreg-mintát, rajzoltak leveleket, választottak kedvenc fát. Vizes élőhelyeink védett állatait, növényeit válogatták ki, volt képkirakó és az év madaráról, a vándorsólyomról is oldottak meg feladatokat.
A felsősök ellátogattak a Kimlei Polgárőr Egyesülethez, a Kimlei Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez, a Falutévéhez, a sárkányhajós egyesülethez,  a horvát klubba és a német tájházhoz, valamint a LEADER Egyesülethez. A fő feladat minden helyszínen riportot készíteni, amit írott formában képekkel együtt ki fogunk majd nyomtatni, újságként kiadni.
A nap végén pedig a helyi tűzoltók tartottak nekünk oltási bemutatót, ahol még a gyerekek is kipróbálhatták mindezt.

A nap megszervezéséhez köszönjük a segítőket, egyesületi tagokat, kimlei önkénteseket, hiszen nélkülük nem lett volna ilyen érdekes ez a nap!










































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!