2013. november 17., vasárnap

Márton-napi felvonulás Kimlén

Iskolánk hagyományosan 2013. november 11-én tartotta Szent Mártonra emlékező kis ünnepségét. Csak az időpont volt hagyományos, mivel erre az évre átértékeltük a védőszentre való emlékezés módját. Ezúttal a katolikus egyházzal, szorosabban Mogyorósi Márk atyával közös programot szerveztünk érintve a magyarkimlei és a horvátkimlei templomot is. Iskolánk diákjai mindkét templomban a helyi kisebbségek nyelvén, azaz németül és horvátul adtak egy kis műsort. 
Felelevenítették a szent élettörténetét és róla szóló, nép ajkán fennmaradt énekeket is. E kincsek megtalálásában nagy szerepe volt Márk atyának, amit ezúton is nagyon köszönünk. 
A program zárásaként az iskolában vártunk mindenkit egy kis szokásos teázásra. A tea mennyisége is mutatja, hogy az elmúlt évekhez képest jóval többen voltak kíváncsiak tanulóinkra.
A diákok már egy hete készültek erre a napra, mivel német és horvát órákon a szövegek tanulása mellett lámpásokat, plakátokat is készítettek. 
Reméljük, hogy sikerült legalább egy kis kellemes hétfő délutáni programot találni a családok, vendégeink számára.
Képek helyett egy hivatkozást osztok meg, melyben Márk atya e programról írt cikke olvasható: itt. (a más színű szóra kell kattintani, és átkalauzol a kívánt oldalra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!