2013. április 28., vasárnap

XVIII.Országos Szorobán Verseny











2013. április 27.-én rendezték meg Budapesten a XVIII. Országos Szorobán Versenyt.
A szorobán, egy japán számolóeszköz, melyet több iskolában használnak a matematikában. A szoroban kiválóan fejleszti a fejszámolást, javítja a koncentrációt, ezzel a módszerrel, sokkal gyorsabban számolnak a gyerekek. Tehetséggondozásra, és felzárkóztatásra is alkalmas ez a módszer. Az alapképességek mellett a személyiséget is fejleszti a golyókból álló eszköz.
A kimlei Nemzetiségi Általános iskola 20 tanulója jutott be a területi versenyről az országos versenyre. A versenyre való felkészülés hatalmas energiát kíván gyerektől, pedagógustól egyaránt. Ez részben matematika órákon, szakkörökön történik, másrészt önszorgalomból, hiszen a tanulók szabadidejüket áldozzák fel a gyakorlásra. Kimlén az első osztályosokkal Cséfalvay Ildikó foglalkozott. A 2.,3.,4.,5.,és 7.-es tanulókat Baán Józsefné készítette fel a versenyre. A kitartó gyakorlás eredményeként nagyon szép helyezéseket értek el a versenyzők.
Sipőcz Jázmin 7. osztályos diák ezüstérmes lett,98%-os teljesítménnyel. Kurucz Péter 3. osztályos tanuló 96 %-kal a negyedik lett. Őt még három  kimlei diák követett , szintén, a negyedik helyen, 90% feletti teljesítménnyel:-5. osztályból  Király Éva ,7. osztályból Bekő Zsuzsanna és Veress Lili. 5. helyezést ért el, 89%-kal a hetedikes Németh Henrietta,szintén 5. lett  Weidinger Máté harmadikos,  Deli Máté, Kovács Anna , Megyimóri Szabina és Paulik Cintia hetedikesek. Hatodik helyezést ért el Tóth Emília 2.osztály és Dániel Bianka 7.osztály. Hetedik Ásványi Olivér elsős, Péntek Tünde 2.-as Brányi Raul 3.-as. 8. helyen végzett Élő Marcell 3.-os és Sipos Alexandra 7.-es diák. 10. lett Farkas István negyedikes.
 Suzuki Iwao a japán szoroban társaság tagja vezetésével 7 fős szorobán tanárokból álló japán delegáció  és a Japán nemzeti televízió stábja is ott volt  ezen a rangos versenyen. Suzuki úrék április utolsó hetére érkeztek, hogy információkat gyűjtsenek a nálunk zajló szorobán
oktatás eredményeiről, a Magyarországon készített szorobánok gyártásáról, értékesítési helyekről. A gyerekek nagy lelkesedéssel fogadták őket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!