2012. október 1., hétfő

ELSŐK LETTÜNK A MESEISMERETI VERSENYEN!







Benedek Elek születésnapját – szeptember 30-át- 2005. óta a Népmese Napjaként tiszteljük. A Mosonszolnoki Általános Iskola e naphoz kapcsolódva rendezi meg kétévente a körzeti meseismereti versenyt alsós tanulók számára, melyre iskolánk idén is nevezett. Szeptember 28-án délután mérte össze tudását Hegyeshalom,Rajka, Jánossomorja, Dunakiliti, Mosonszolnok és Kimle csapata. Előzetes feladat volt  A táltos ökör című mese alapos megismerése  és egy meserészlet dramatizálása.
Az 5 fős  csapatba az került be, aki a legjobban megoldotta a meséből összeállított feladatlapot:  Brányi Raul és Horváth Flóra 3. osztályosok, Almási Adél, Grundtner Eszter és Weisz Kornélia 4. osztályosok. Ők képviselték iskolánkat.
Érdekes és izgalmas feladatokat kellett megoldani a gyerekeknek. Volt bábkészítés, totó, feladatlap kitöltése, villámkérdések, szétszabdalt mese feldolgozása, interaktív táblás szókeresés és természetesen el kellett  játszani a betanult mesejelenetet.
Nagyon ügyesen, fegyelmezetten és jól együttműködve dolgozott a csapat. Az előadás is jól sikerült, tetszett a közönségnek. Megérdemelten hozták el az első helyért járó oklevelet, könyveket és ceruzatartókat.
Szeretnénk megköszönni Weisz Péternének és Kinga néninek, hogy autóval elvitte a csapatot a versenyre, és szurkolt a győzelemért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!