2012. szeptember 24., hétfő

Szelektív nap Mosonszolnokon

A Mosonmagyaróvári Nagytérségi Települési Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer Fejlesztése (KEOP-1.1.1/2F/09-2010-0007) projekt keretében játékos rendezvénysorozatot indított a nagytérség általános-, és középiskolás diákjai részére.
Az első rendezvényt a Nemzetközi Hulladékgyűjtő Világnap alkalmából 2012. szeptember 20-án rendezték a Mosonszolnoki Általános Iskolában.
Az esemény célja, a Nemzetközi Hulladékgyűjtő Világnap a Társuláshoz tartozó településekkel (főleg az iskolásokkal) közösen történő játékos formában való megünneplése, a ,,Válogatós vagyok" elnevezésű vetélkedő lebonyolítása.
A rendezvényre 4 fős csapatokat vártak az iskolákból, 3 különböző kategóriában (alsó tagozat, felső tagozat és középiskola).
A rendezvényen való részvétel feltétele az előzetes feladatok teljesítése volt.
Csapatnevet kellett választani maguknak ,és   plakátot kellett készíteni , amelyen egy általunk elképzelt ,,zöld" háztartást mutattunk be! Továbbá  minél több műanyag palackos kupakot kellett gyűjtenünk.
A kupakokat  a verseny végeztével, jótékony célokra fordították..








Mi egy felsős és egy alsós csapattal vettünk részt a versenyen.A Zöld Láb csapat tagjai : Élő Marcell, Weidinger Máté, Almási Adél és Grundtner Eszter. A Zöld Virgoncok csapat : Király Éva, Rebek Lizett, Nagy Karolin és Tóth Krisztián volt. Ügyesen szerepelt mindenki. A versenyre szurkoló csapat is kísért bennünket. A játékos versenyfeladatokon kívül számos más érdekességgel várták a résztvevőket. A rendezvény ideje alatt a diákok különböző helyszíneket látogathattak meg. A helyszínen megtekinthető volt egy mobil környezetvédelmi kiállítás, az Ökobusz, egy ,,Zöld Háztartás" sarok - ahol informálódhattunk a szelektív hulladékgyűjtés fortélyain kívül arról, hogyan lehet energia-, és víztakarékosabban élni, valamint a játszósarokban különböző, a témával kapcsolatos, játékokban vehettünk részt.
Élményekkel gazdagon tértünk haza a versenyről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!