2012. július 10., kedd

Emlékek a tanév végéről - kulturális bemutató

A tanév végén sok feladat elvonta energiáinkat a blog szerkesztésétől, de most már pótoljuk az elmaradt eseményismertetéseket.

Hófehérke-paródia
2012. június 7-én rendezte iskolánk évi hagyományos kulturális bemutatóját, ahol diákcsoportok, művészeti csoportok, iskolánk osztályai készültek műsorral. A programban szerepeltek a zeneiskolások, táncot tanuló elsősök és másodikosok is.

Az első műsorszám egy mesefeldolgozás volt. Magyar István tanár úr hetedikesei egy Hófehérke-paródiát adtak elő, aminek igen nagy sikere volt. A darabot bármelyik irodalmi színpados csoport megirigyelhette volna.
A programok között az alsós szavalóversenyen eredményt elért diákok léptek fel.
A legtöbb műsorszám zenés-táncos jelenet volt, közöttük az elsősök és másodikosok délelőtti órarend keretében tanult táncai, melyet Léber László tanár úr tanított be nekik. Hasonlóan táncos volt a német nyelvű műsor is Saflánszky Sarolta tanárnő szervezésében, ahol a hatodikosok egy buli kapcsán jöttek rá, hogy az ikrek gyakran átverik a csapatot.
Hatodikosok német nyelvű műsora (a kép az olasz napon készült,  a faluházi képek pedig sötétek)
A harmadik évfolyamosok egy Rednex-számra készítettek koreográfiát Molnárné Szalánczi Zsuzsanna és Döbrönténé Laki Ibolya osztályfőnökök segítségével, melyet nagy lelkesedéssel adtak elő. Horvát nyelvű műsorban a diákok modern slágert énekeltek zenére Pormüller Jánosné tanárnő segítségével.
A hatodikosok tánca
A hatodikosok többször is szerepeltek a műsorban, így egy közösen betanult táncot is bemutattak Hoffmann Lídia osztályfőnökük vezetésével.
A Kimlén működő művészeti iskola növendékei is szerepeltek, furulya, hegedű és zongoradarabokat hallhattunk tőlük.
A Művelődési Házban működő rock-and-roll csapat zárta a műsorsorozatot, akik két tánccal léptek fel.

A színvonalas műsorok mutatják, hogy diákjaink a tanórán kívüli munkában is szívesen vesznek részt, és nagyon ügyesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed, moderálás után kitesszük!