2013. november 26., kedd

Előadások az egészségnevelési héten

Az egészségnevelési hét keretében több előadást is meghallgathattak az érdeklődő tanulók.
Szerdán Rostáné Kuller Éva területi védőnő tartott foglalkozást a gyerekeknek. Egészséges életmód, fogmosás, tisztálkodás témakörben mesét nézhettek a gyerekek és játékos feladatokat oldhattak meg.

Csütörtökön Mánfai Péter, a rendőrség munkatársa tartott ismertetőt a fiatalokra leselkedő veszélyekről, így az internetes bűnözés, visszaélésekről, civilizációs ártalmakról.


Pénteken az alsósok vetélkedőjét tartottuk társasjáték formájában. Korábban már csapatokat alkottak a résztvevők, és e társasjátékban e csapatok versenyeztek egymással. A kérdések, feladatok során pontokat kaptak a csapatok, nyereményük pedig gyümölcs és üdítőital volt.

A hét során a felsősök folyamatosan kaptak feladatokat, melyeket el kellett készíteni. Így dohányzásról szóló plakátok, rajzok mellett teszteket is töltöttek a diákok. A felsős csapatversenyben a 7a. osztály teljesített legjobban.





2013. november 20., szerda

Csoportban az első

Kedden (2013.11.19.) rendezte a területi diáksport szövetség a IV. korcsoportos teremfoci területi döntőjét. A kimlei sportcsarnokban rendezett tornán iskolánk csapata mellett a halászi Szent Márton Általános Iskola, a mosonmagyaróvári Haller János Általános Iskola, az ásványrárói Somogyi József Általános Iskola és a Lébényi Általános Iskola csapata vett részt.
Szurkolók között

A csoportok közül a következő szintre, vagyis a megyei elődöntőre iskolánk focicsapata jutott be, ami nagyon szép eredmény, és ezúton is gratulálunk nekik!

Íme, a győztes csapat fotója:


Döbrönte László, testnevelő - Süli Lehel - Dániel Levente - Pádár Tamás - Cseh István - Szőke Péter
Preiner Róbert - Babos Barnabás - Boncsér Nándor

Egészségnevelési hét - eddigi programok

Idén novemberben szervezi meg az iskola az egészségnevelési hetet, ahol hasznos tanácsokat, előadásokat hallgathatnak meg tanulóink. A szervező Nagy Ildikó tanárnő, de minden iskolai alkalmazott besegít e feladatba.
Hétfőn a diákok egy kis tornabemutatóval erősíthették lelküket és testüket. Fél 3-tól Horváthné Tóth Anikó, iskolánk egyik gyógypedagógusa tartott ZUMBA-partyt a tornacsarnokban. Az eseményen lányok és fiúk is részt vettek vegyesen. A jó hangulatú táncos alakformálás még mindig nagy népszerűségnek örvend.
Őt Nagy Erika tanárnő követte, aki PILATES-tornára hívta diákseregünket. A foglalkozáson kollégáink is részt vettek.
A héten várható programok:
KEDD:teremfoci forduló III. korcsoportban
SZERDA: Rostáné Kuller Éva védőnő tart előadást az egészséges életmód témakörében.
CSÜTÖRTÖK: előadás az iskolai veszélyhelyzetekről felsősöknek.
PÉNTEK: alsósok csapatversenye a napközisekkel együtt.
A programok az új, 2013-as Pedagógiai Programunk részeként kerültek megszervezésre.




2013. november 17., vasárnap

Kimlei "Faluház" megnyitó

Egészséges táplálkozás - gyümölcs és zöldségkóstoltatás

Az Európai Iskolagyümölcs Program keretében tanulóink zöldségeket és gyümölcsöket kóstolhattak meg az őszi szünet előtt, egyik tanítási napon.
Mint ismeretes, iskolánk csatlakozott ehhez az egészséges táplálkozást támogató programhoz, így a tanév elejétől kezdve többféle gyümölcsöt kapnak a diákok elsőtől hatodik évfolyamig. A mindennapi gyümölcsfogyasztás mellett október 17-én érdekes zöldségeket, gyümölcsöket (répa, karfiol, feketeribizli) is megkóstolhattak az tanulóink. Erről állítottunk össze egy kis képsorozatot.





Márton-napi felvonulás Kimlén

Iskolánk hagyományosan 2013. november 11-én tartotta Szent Mártonra emlékező kis ünnepségét. Csak az időpont volt hagyományos, mivel erre az évre átértékeltük a védőszentre való emlékezés módját. Ezúttal a katolikus egyházzal, szorosabban Mogyorósi Márk atyával közös programot szerveztünk érintve a magyarkimlei és a horvátkimlei templomot is. Iskolánk diákjai mindkét templomban a helyi kisebbségek nyelvén, azaz németül és horvátul adtak egy kis műsort. 
Felelevenítették a szent élettörténetét és róla szóló, nép ajkán fennmaradt énekeket is. E kincsek megtalálásában nagy szerepe volt Márk atyának, amit ezúton is nagyon köszönünk. 
A program zárásaként az iskolában vártunk mindenkit egy kis szokásos teázásra. A tea mennyisége is mutatja, hogy az elmúlt évekhez képest jóval többen voltak kíváncsiak tanulóinkra.
A diákok már egy hete készültek erre a napra, mivel német és horvát órákon a szövegek tanulása mellett lámpásokat, plakátokat is készítettek. 
Reméljük, hogy sikerült legalább egy kis kellemes hétfő délutáni programot találni a családok, vendégeink számára.
Képek helyett egy hivatkozást osztok meg, melyben Márk atya e programról írt cikke olvasható: itt. (a más színű szóra kell kattintani, és átkalauzol a kívánt oldalra)

2013. november 5., kedd

Márton-napi felvonulás

Kedves Diákok! Kedves Szülők! Tisztelt Érdeklődők!

Szeretettel meghívjuk Önöket, Titeket iskolánk hagyományos, Márton-napi felvonulására, melyet Szent Márton napján, 2013. november 11-én, hétfőn tartunk.
Program:
16.00 gyülekező a magyarkimlei templom előtt
16.00 német nyelvű műsor a magyarkimlei templomban
16.15 felvonulás lampionokkal a horvátkimlei templomig
16.45 horvát műsor a horvátkimlei templomban
17.00 beszélgetés, teázás az iskolában vagy jó idő esetén az iskola udvarán.

Minden érdeklődőt, szülőt, diákot, falubelit szerettel várunk!