2013. október 18., péntek

Létrejött az intézményi tanács iskolában

A nemzeti köznevelési törvény írja elő nyári módosítása óta, hogy kötelező intézményi tanácsokat létrehozni október 15-ig. E tanács tagjait a székhely szerinti önkormányzat, a nevelőtestület és a szülői munkaközösség delegálhatja minimálisan. 
Az intézményvezető azonban úgy gondolta, e tanácsba a helyi nemzetiségek, a Diákönkormányzat és a károlyházi önkormányzat delegáltjait is meghívja, hiszen így minden, az iskolával kapcsolatos szervezet képviseltetheti magát e tanácsban. Ezáltal pedig kialakul egy fórum, ahol betekintést kaphatnak az iskola életébe e szervezetek tagjai. 
 A szervezet tagjai:
- a kimlei önkormányzatból Balsay Zsuzsanna, polgármester és dr. Pilt Richárd, önkormányzati képviselő;
- a károlyházi önkormányzatból Kovács Lászlóné, képviselő és Szép Károly, polgármester;
- horvát nemzetiségi önkormányzatból Stipkovits Jánosné, elnök és Koppi Lajosné, tag;
- német nemzetiségi önkormányzatból Gálné Eller Mária, elnök és Krankovits Antal, tag;
- Szülői munkaközösségből Megyimóri Dóra, elnök és Kovácsné Hanaszek Mónika, tag;
- nevelőtestület részéről Bider Eszter, Közalkalmazotti tanács elnöke és Dániel Erika, KT-tag;
- Diákönkormányzat részéről Békefiné Horváth Éva, segítő pedagógus;
- fenntartó nevében Pósfai Pálma, tankerületi előadó.

Az intézményi tanács első ülésén megválasztotta elnökét Megyimóri Dóra személyében. A tanács nevet is választott: Kimlei Nemzetiségi Általános Iskola Intézményi Tanácsa.
A tanács feladatai között az intézményi munka követése, segítése, támogatása áll. Alapítványt is létrehozhat, mellyel az iskolai munka anyagi támogatását oldja meg. A következő ülésen saját szervezeti ügyrendjét fogja megtárgyalni a tanács.

Iskolai megemlékezés az 1956. évi forradalom és szabadságharc eseményeiről

Iskolánk, hagyományaihoz híven, idén is megemlékezik az 1956. évi forradalom és szabadságharc eseményeiről. A műsort iskolánk diákjai adják elő Magyar István tanár úr segítségével. A program 2013. október 22-én, 10 órakor kezdődik a Művelődési Házban, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.