2011. augusztus 19., péntek

A 15. Vízikarnevál Kimlén

"Evezd körbe Kimlét!" - Így szólt a délelőtti program, ahol a Polgárőrség szervezésében a Mosoni-Duna Kimlét körbeölelő szakaszán lehetett vízi alkalmatosságokkal evezgetni. Voltak kenusok, kajakosok, de sárkányhajósok is a győri vízi-polgárőrők mellett.
A délutáni rendezvényen nagy érdeklődés kísérte a feldíszített csónakok versenyét, amelyen idén hat helyi egyesület és két család indult. A helyi polgárőrséget a Hófehérke és a hét törpe ihlette meg, őket első hellyel jutalmazták. A tűzoltók is sokat dolgozhattak a csónak feldíszítésén, ám nekik be kellett a második hellyel érniük. A harmadik díjas Konoplje horvát tánccsoport Ingyencirkusz névre keresztelt hajójából kiszállva a közönség szórakoztatásáról is gondoskodott.
A harmadik díjas Konoplje horvát tánccsoport Ingyencirkusz névre keresztelt hajójából kiszállva a közönség szórakoztatásáról is gondoskodott.
A harmadik díjas Konoplje horvát tánccsoport Ingyencirkusz névre keresztelt hajójából kiszállva a közönség szórakoztatásáról is gondoskodott.


Papírhajóval szállt vízre a Hanaszek és a Lurvig család, akiket Sághi Ádám is segített a vízi jármű megépítésében. A csapat egy lemezcsónakra tetőléceket erősített, és jól jött a Kisalföld-előfizetés is.
A Hanaszek és a Lurvig családot lapunk, a Kisalföld is megihlette a tervezésnél.
A Hanaszek és a Lurvig családot lapunk, a Kisalföld is megihlette a tervezésnél.


Ugyanis az alkalmi hajógyártók napilapunkat is felhasználták a barkácsolásnál. Az est folyamán Tóth Verának, Bódi Gusztinak és a Fekete Szemeknek is tapsolhatott a szépszámú közönség.

forrás: kisalfold.hu

2011. augusztus 18., csütörtök

TANÉVNYITÓ

Tisztelt Szülők, Diákok!


A kimlei Nemzetiségi Általános Iskola tanévnyitója


2011. augusztus 31-én,


délután 16.00 órakor kezdődik,


a Sportcsarnok melletti betonozott téren.


A Nemzetiségi Óvodában a búcsúzó ovisokat 15.30-ra várják az óvó nénik.


A károlyháziak a 15.15-kor induló busszal jöhetnek be, a novákpusztaiak 15.30-as busszal. A tanévnyitó közel 1 órás lesz, így a károlyházi diákok 17.35-ös busszal mehetnek haza, míg a novákpusztaiak 17.23-kor.


A tanévnyitón azok a diákok, akik már előtte kifizették a tankönyveiket, megkapják, hazavihetik. Akik nem tudták addig rendezni, azok aznap délután 15.00-tól kifizethetik a tankönyveket.


Kérjük, hogy a diákok - a hazirendnek megfelelően - az alkalomhoz illően, ünnepi ruhában jelenjenek meg.


Az első tanítási nap 2011. szeptember 1. csütörtök. Aznap már rendes, órarendszerinti tanítás lesz.


2011. augusztus 15., hétfő

ÉRTESÍTÉS

A napközi és menza térítési díjának befizetése az általános iskolában: 2011. 08.24. szerda. 8 - 12 óráig, délután 13 - 16 óráig.

Tankönyv-befizetés: 08.24. szerda, 15-18 óráig.

Pótvizsga: 08.25. csütörtök, reggel 9 óra.

2011. augusztus 11., csütörtök

Megjöttek az interaktív táblák




Íme, néhány kép a már felszerelt interaktív táblákról, termekről. A többit tanévnyitó után.

2011. augusztus 4., csütörtök

További újabb nyelvvizsga eredmények

Nemcsak német nyelvből remekelnek diákjaink, hanem horvát nyelvből is sikereket értek el nyolcadikos diákok. A tanév végén derült ki, hogy a 8. osztályos Farkas Fruzsina és Kovács Eszter is alapfokú nyelvvizsgát tett horvát nyelvből.
Mivel ilyen típusú nyelvvizsgát csak Baján lehet letenni, így tavasszal oda kellett utazniuk. A felkészítés során mindkét diák nagyon szorgalmasan dolgozott, aminek meg is lett az eredménye. Sikeres nyelvvizsgájuk eredményét a tanév végére tudták meg, az erről szóló bizonyítványt csak a nyári szünetben.

Gratulálunk a Kovács Eszternek és Farkas Fruzsinának is, valamint felkészítő tanáruknak Hoffmann Lídiának!

2011. augusztus 1., hétfő

Nyelvvizsga-siker

Nemrég kaptuk az információt, hogy Mátyus Zsófia, idén ballagott nyolcadik osztályos tanulónk sikeres alapfokú nyelvvizsgát tett német nyelvből. (Felkészítői Berkesné Virág Judit és Király Tamásné.) Zsófi a tanév végén jelentkezett nyelvvizsgázni, ezért lett meg most az eredmény.

Gratulálunk, szép munka volt!

Hallgasd a Lajta Rádiót!

Iskolánk bemutatkozik a Lajta Rádióban. A hét második felében hallható riportban az Európai Unió által támogatott, 6 millió forintos eszközbeszerzésről hallhattok majd - a rádió információi alapján.
A digitális taneszközök beszerzéséről szóló riport hétfőn készült, miközben már javában szerelik a táblákat. Terveink szerint minden alsós osztályban lesz falra szerelt interaktív tábla és felsősök is a földszinti termekben dolgozhatnak majd fix táblán. A többi terembe mobil eszközöket vihetnek a pedagógusok. Érdemes lesz tehát belátogatni szeptembertől iskolánkba.