2010. február 28., vasárnap

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny eredménye

A Simonyi Zsigmond Kárpát- medencei helyesírási verseny iskolai válogatója 2010. február 17-én került megrendezésre- országszerte és határainkon túl egyaránt- az 5-8. évfolyamos tanulók számára. Iskolánkban a verseny a következő eredménnyel zárult:

5.osztály:

1. Márton Rebeka 71%
2. Brányi Laura 70%
2. Szabó Réka 70%
3. Németh Melissza 64%

6. osztály:

1. Farkas Petra 88%
2. Fléner Tamara 83%
2. Süli Csenge 83%
3. Bekő Zsófia 82%
4.Ricze József 75%
5. Lévai Alexa 71%
6. Hodási Dominik 70%

7. osztály:

1. Mátyus Zsófia 76%
2. Farkas Fruzsina 75,5%
3. Schmuk Eszter 74,5%
4. Kovács Eszter 73%
4. Mayer Zsófia 73%
5. Tóth Petra 60,5%
6. Móricz Fruzsina 56%
7. Samu Marietta 51%
8. Baranyai Viktória 47%

8. osztály:

1. Nagy Zsófia 86%
1. Dombos Zoltán 86%
2. Farkas Mónika 84%
3. Halász Kata 69%
4. Lévai Melania 63%
5. Tamás Tibor 63%
6. Papp Petra 60%
7. Kompos Alexandra 56%


A fenti eredményekhez minden résztvevőnek gratulálunk!

2010. február 27., szombat

Szavazz!

Mennyire tetszik a blog? Értékelj március végéig! (Ott van oldalt! ->)

Március 29.: Szorobánverseny

Március végén rendezi iskolánk a területi szorobánversenyt, melyre várjuk jelentkezéseiteket. Az érdeklődő diákok és iskolák a szervezővel, Baán Józsefnével vegyék fel a kapcsolatot!
A részletes programról és jelentkezési feltételekről később ezen az oldalon adunk tájékoztatást.

2010. február 26., péntek

Áramszünet

értesítjük az érdekelteket, hogy 2010. március 2. és 3-án az iskola területén is áramszünet lesz az áramszolgáltató közleménye alapján. Iskolánkban tanítás lesz, ebédet a szolgáltató biztosítja, és napközi foglalkozás is zajlik majd mindkét napon.

2010. február 25., csütörtök

Farsangi bál

Iskolánk február 20-án rendezte meg a Művelődési Házban farsangi bálját, amit - mint minden évben - a hetedikesek szerveztek. Az osztályfőnök, Króneisz Flóriánné mellett besegített Döbrönte László és Ladányi Ágnes kollégák is. A megvalósításban természetesen minden pedagógus kolléga részt vett. Volt, aki tombolát adott, volt aki az ajándékkosár-tippelésnél állt.
17.órakor kezdődött a jelmezverseny, ahol sok szép jelmezest láttunk. A zsűrinek igen nehéz dolga volt az értékelésnél, ezért nem is tudott egy-egy helyezettet kiemelni. Így született a következő eredmény:
1. páva
2. bohócok, pingvinek
3. rongybabák, fúró, domino
I. különdíj: görög istenek
II. különdíj: menyasszony/vőlegény
Képek:
a zsűri munkában

helyezettek


A bál programjai között szerepeltek a hastáncosok is, akik nagyon dallamos zenére táncoltak. Különösen nagy bátorság kell ahhoz, hogy egyedül ki merjünk állni egy színpadra ilyen lenge öltözékben táncolni.
Az esete 7 órakor kezdőd tombolahúzás sok nyereménnyel kecsegtetett, ezért 700 darabot sikerült eladni. A húzás ugyan kicsit hosszúra sikerült, de így több ajándékot tudtunk kisorsolni. A végén pedig kiderült, hogy ki lett a bálkirály és bálkirálynő. Munkácsi Soma gyűjtötte e legtöbb szivecskét a fiúk közül, míg a lányoknál Baranyai Viktória (majdnem egyformán sokat gyűjtött vetélytársával).
Remélem, mindenki jól érezte magát a bálon, és sokat táncolt, hiszen bál legközelebb csak jövőre lesz.

Képek a megyei döntőről

A győztes csapat


A mieink

A blogról

Márciustól már népszerűsítjük iskolánk első blogját, ahol az itt zajlott eseményeket, fontos híreket, információkat osztjuk meg az olvasóközönséggel.
Az oldalon ezek mellett verseket, diákok által írt fogalmazásokat, meséket, történeteket is megismerhettek. Szülőknek, fenntartóknak, kimleieknek, károlyháziaknak, novákpusztaiaknak, diákoknak és pedagógusoknak is szól - no meg annak, aki csak úgy errevetődik.
Jó olvasgatást!

Megyei kézi döntő

A kimlei lányok megint remekeltek tegnap (2010. 02. 24.) az itt megrendezett megyei kézi döntőn. A döntőn 3 csapat vett rész a III. korcsoportból (7-8. osztályosok): az ásványrárói általános iskola és a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium csapata - a miénken kívül.
Az első meccset a kimleiek és az asványráróiak játszották. Lányaink nehezen indultak be, de a végére egy csere segítségével az utolsó 5 percben megfordították az eredményt. a vége 10-9 lett a mi javunkra.
A következő meccset az ásványráróiak és a kapuváriak játszották. Itt már megmutatkozott a kapuvári lányok ereje, összeszedettebb, fifikásabb játékot játszottak. Bár itt a korosztályba lejátszó kilencedikesek is brillíroztak.
Az utolsó meccsen a kimleiek kerültek össze a kapuváriakkal, ahol egyértelműen a jobbak győztek. 10-4-re a kapuvári lányok nyerték meg a játékot.
Eredmények:
1. Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium csapata
2. Nemzetiségi Általános Iskola
3. Somogyi József Általános Iskola és Óvoda

2010. február 24., szerda

Üdv Mindenkinek!

Hát elérkezett a nagy nap, amikor végre beindul iskolánk első blogja. A kezdeti időszakban csak próbálkozom, de - remélem - ezt elnézitek nekem. Jó olvasgatást!